Huizer plein

Let hierop bij het vervangen van glas in je woning

Geplaatst op

Wanneer er sprake is van een schade aan het glas in je woning, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk het glas te laten vervangen. Er kan namelijk meer schade ontstaan als je langer wacht en dan moet een raam of deur een grotere reparatie ondergaan. Het herstellen of vervangen van glas kan een gecompliceerde klus worden zonder de juiste kennis en gereedschap. Lees snel verder wat je het beste kunt doen in geval van glasschade in je woning.

Hoe laat ik glasschade zo snel mogelijk herstellen?

Voor een adequaat en snelle glasherstel schakel je GSF Glasgroep in. In sommige gevallen is er baat bij een snel herstel. Denk hierbij aan een kapotte raam of deur waardoor het huis niet meer afsluitbaar is of dat er scherpe glasscherven zijn ontstaan die kans op letselschade geven. Daarom is het aan te raden om gelijk de professionals in te schakelen die dit voor je komen oplossen.

Wat kan ik in de tussentijd doen?

Glasschade kan een direct gevaar vormen voor jezelf of je naasten. Denk hierbij aan kinderen die rondlopen. Daarom raden we aan om het volgende te doen als er sprake is van gevaarlijke glasschade. 

  • Probeer niet met onbeschermde handen het glas te pakken. De meest onschuldige stukjes kunnen messcherp zijn. Je kunt over gebroken glas een doek leggen om dit af te schermen.
  • Met een bezem kun je proberen om op een zo veilig mogelijke manier het overige uitstekend glas uit het raam te halen. Op deze manier voorkom je dat iemand zich hier per ongeluk aan blesseert.
  • Ruim het losliggend glas zoveel mogelijk op een veilige manier op.

Nieuw glas uitkiezen

We raden niet aan om zomaar een willekeurig nieuw glas in een raam of deur te laten plaatsen. De meest veilige manier is de raamsoort 1 op 1 te vervangen. Echter, kun je ook gelijk bekijken of er een betere soort glaswerk bij je woning past. Zo kun je ervoor kiezen om een energie-efficiënt glaswerk uit te kiezen. Informeer eventueel bij de vakspecialist welke type glazen er beschikbaar zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden