Huizer plein

Maak de tuin in orde voor 2022

Geplaatst op

Het mag geen verrassing heten dat de meeste mensen in Nederland die een tuin hebben ook daadwerkelijk veel plezier hebben van deze plek in de buitenruimte. Natuurlijk in het warme seizoen is de tuin de sociale plek waar heel veel mensen samenkomen met familie en vrienden. Dan is het natuurlijk wel erg leuk dat het ook een beetje een sfeervolle plek is waar de dingen er mooi en netjes uitzien. In deze blog gaan we jou daar tips voor geven,

Lees snel verder in de blog. 

Tuinhout behandelen 

Wanneer de herfst en de winter over het tuinhout heen geweest zijn, zul je daar na zoveel tijd wel wat van merken. Daarom is het goed om te kijken of er misschien verf of lak vervangen moet worden. Oude verf en lak kun je wegschuren met schuurpapier. Wil je geen verf maar gewoon het natuurlijke hout zien, dan is het een mogelijkheid om er alleen lak op te doen. Met blanke lak kun je genieten van de zichtbare nerven. Daarbij zorgt lak ervoor dat vocht, hitte, ongedierte en uv-straling geen kans krijgen. Fijn om te weten dat je weer meerdere jaren met het tuinhout kan doen. Wanneer we praten over tuinhout, dan hebben we het bijvoorbeeld over een schutting, een tuinhuis of balken om een klimop aan te hangen. 

Sfeervol maar geen structuur 

Wanneer jij van je tuin vindt dat deze wel sfeervol is, maar dat er geen structuur in te ontdekken is, dat het wel een heel vrije tuin is, dan is het mogelijk om een centrum in de tuin te maken dmv een terras. Rondom het terras kun je de tuin dan opnieuw vormgeven zodat er een mooie structuur ontstaat. Dat ziet er netjes en ook zeer sfeervol uit. Gebruik beton- of terrastegels, ook een vlonder kan het terras de basisvloer geven die het nodig heeft. Wanneer jij naast je terras ook nog een permanente barbecue plaatst, bijvoorbeeld van steen, dan is het helemaal een gave tuin. Er zijn nog meer leuke ideeën die je voor je tuin voor 2022 kunt opdoen. Kijk dus goed uit naar trends en mooie klassiekers voor je eigen buitenruimte!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden