Heb je wel eens een grote, luxe villa gezien waar een relatief laag hekwerkje omheen stond? Je denkt misschien er niet goed nagedacht is over de beveiliging van de woning, maar er zitten waarschijnlijk meer technologische hoogstandjes in dan je denk!

Schrikdraad

Bij het schrikdraad om een wei krijg je een klein schokje, die de meeste mensen prima kunnen hebben. Maar het is wel een vervelende ervaring, waardoor veel mensen liever niet te dicht in de buurt komen van dit draad. Het is natuurlijk niet verantwoord om een te hoge spanning op de kabels te zetten, maar het voltage kan wel dermate hoog zijn dat ongewenste bezoekers worden ontmoedigd over de omheining te klimmen.

Mogelijkheden met glasvezel

Door heel Nederland wordt in wijken glasvezel aangelegd. Maar door het type signaaloverdracht is glasvezel ook geschikt voor beveiliging. Glasvezel werkt niet met elektriciteit, maar met lichtpulsen. De puls zou ongehinderd aan het eind van kabel moeten komen. Als dat niet zo is, kan er sprake zijn van een verstoring. Met deze techniek kan een enorm terrein beveiligd worden, dit kan tot verschillende kilometers ver.  

High tech sensoren

Een beveiligingssysteem met sensoren kan al vrij snel erg duur worden. Door nieuwe technieken en geavanceerde software kan je tegenwoordig vrij eenvoudig signalen van inbraak oppikken. Hiervoor kun je gewoon stalen kabels gebruiken, waardoor deze oplossing relatief goed is. De techniek is zo geavanceerd dat het programma onderscheid kan maken tussen een zucht wind en een daadwerkelijke verstoring van het signaal.

Natuurlijk moet je zelf geen last hebben van je beveiliging. Met een handzender kun je eenvoudig de beveiliging uitzetten en kun je ook bijvoorbeeld zorgen dat je zonneschermen tijdig omhoog zijn. Beveiliging van je huis moet natuurlijk wel praktisch zijn, zodra er zelf alleen hinder van ondervindt is dat een teken dat je misschien wat moet terugschalen. 

Pin It on Pinterest