Huizer plein

Ontdek de charme van visgraat laminaat

Geplaatst op

Sinds jaar en dag is visgraat het visgraatmotief populair. We komen het al in de 17e eeuw tegen bij veel vorsten van de Franse adel. Daar vooral was het motief bedacht en in Italië vormgegeven. Door de eeuwen heen heeft het zich verspreid door de lagen van de bevolking en nu is het dan ook zo dat het visgraatmotief op laminaat te verkrijgen is. Het is erg leuk om te zien hoe visgraat laminaat een woning totaal andere look kan geven. We gaan het in deze blog even aan je vertellen. 

Niet saai, maar levendig

Een van de meest gehoorde zaken over de visgraat laminaat is dat het niet saai is maar levendig. Natuurlijk is het ook zo dat mensen eens een keer wat anders willen dan altijd maar dat rechttoe rechtaan design van normaal laminaat, wat een soort pseudo houten vloer is, verkrijgbaar in verschillende soorten tinten en texturen. Daar is ook helemaal niets mis mee, alleen het is natuurlijk wel een stuk leuker wanneer je een afwijkend patroon in de vloer ziet. Met visgraat laminaat kan dit.

Welke stijl past erbij het laminaat?

We zien dat heel veel stijlen die tegenwoordig populair zijn, een bepaalde minimalistische inslag hebben. Een van die stijlen is de Scandinavische stijl die uit het noorden van Europa in de rest van de wereld populair geworden is. Een van de elementen die haar kenmerkt is het gebruik van vederlichte tinten, natuurlijke materialen en zachte kleuren. Ook wat we vaak zien, is dat er een afwijkende vloer gebruikt wordt in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer, dat is toch nog wel een beetje een unicum in vele woningen, of bijvoorbeeld een interessante vloer van hout met een natuurlijke tekening. Ook visgraatlaminaat zien we steeds verder oprukken in de populariteitslijstjes. We raden je aan om eens rond te kijken voor ideeën die passen bij de Scandinavische stijl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden