Huizer plein

Ontdek hoe je de woonkamer inricht voor optimaal tv-geluid

Geplaatst op

Ben jij ook een film en serie liefhebber? Dan is een optimaal tv en geluid ervaring van groot belang. Met de meest simpele aanpassingen kun je de akoestiek in je woonkamer zo aanpassen dat het tv-geluid al snel verbetert. Veel mensen zijn geneigd om voor de beste en duurste speaker te gaan. Dit is niet altijd nodig om het geluid te verbeteren. Maak kennis met onze tips hoe jij zonder het kopen van nieuwe speakers het tv-geluid al optimaliseert.

Woonkamer akoestiek

Bij het kopen van een woning komen veel eisen kijken. Er moet voldoende ruimte zijn en toekomstperspectief. Zoals het indelen van de ruimtes. Hier komt het interieur van de woonkamer ook bij kijken. Waar veel mensen niet gelijk over nadenken proberen we je vandaag er juist bewust van te maken. Namelijk de akoestiek! Het zal je vast opgevallen zijn dat een leeg huis erg gehorig is en dat er sprake is van galm. Dit is opgelost zodra er meubels in je woning zitten en bijvoorbeeld een tapijt of andere soort vloer. Wat je in je woning plaatst qua meubels speelt dus een grote rol in de akoestiek van een woning. En hetzelfde geldt voor de akoestiek van bijvoorbeeld een speaker of de TV. De volgende aanpassingen zullen je versteld doen staan wat voor invloed dit heeft op de film muziekbeleving.

Akoestiek voorbeeld: volgen van een dialoog

Heb je ooit moeite gehad met het volgen van een dialoog tijdens een film of serie? Dit kan komen omdat het geluid te ‘modderig’ klinkt. Er is in dit geval een grote kans dat er te veel geluid weerkaatsingen plaatsvinden in de ruimte. Dit is niet altijd compleet weg te filteren, er zijn namelijk simpelweg veel objecten dat geluid weerkaatsen. Maar voor een optimaal geluid raden we dus aan om zoveel mogelijk kaats objecten te verwijderen uit de woonkamer. Denk hierbij aan glaswerk en salontafels en een harde of lege vloer. Scherm glaswerk af met gordijnen en zet de salontafel voor de film en serie even aan de kant. Overweeg een tapijt te plaatsen op de vloer. Op deze manier weerkaatst filmgeluid niet via de vloer naar het plafond. Zorg al met al dat je een open ruimte hebt recht voor de TV. Met minder weerkaatsingen van geluid zal het tv-geluid helder klinken waardoor je dialogen beter kunt volgen. Probeer het uit en ontdek de verschillen!

Verplaatst de speakers

Zitten de speakers verstopt in de tv-meubel of kast? Voor de meest optimale geluidsbeleving raden we aan om de speakers los te zetten zonder dat ze grenzen aan een kast of iets dergelijks. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een speaker standaard aan te schaffen waarop je een speaker kunt installeren. Op deze manier komt het geluid helder de ruimte in en geniet je de meest optimale muziekervaring.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden