Huizer plein

Op zoek naar het perfecte bed?

Geplaatst op

Als je opzoek bent naar een perfect bed, dan is deze blog helemaal voor jou bedoeld! In deze blog leggen we je namelijk uitgebreid uit hoe jij je bed goed kunt samenstellen en wat het beste bij jouw slaapstijl past. Lees dus vooral verder en laat je inspireren door de keuzes.

Een matras maakt het bed pas echt af!

Er zijn veel verschillende matrassen, zoals pocketvering matrassen en binnenveringsmatrassen. Toch is tegenwoordig een boxspring het populairste item onder de bedden en heeft dus een eigen soort matras die dunner is dan een normale matras. Hiervoor heb je een topmatras nodig die boven op het eigen bed matras geplaatst kan worden. Deze matrassen hebben twee hoofdcategorieën waar je uit kunt kiezen, waaronder traagschuim en koudschuim. Het belangrijkste verschil tussen traagschuim en koudschuim is hun reactie op druk en temperatuur. Om je de juiste keuze te laten maken benoemen we graag het verschil tussen deze twee matrassen.

  • Traagschuim (ook bekend als memory foam) reageert op druk en temperatuur door zich te vormen naar het lichaam van de slaper. Het biedt dus een nauwsluitende ondersteuning en vermindert de drukpunten op het lichaam. Traagschuimmatrassen hebben over het algemeen een langzame respons en kunnen warmte vasthouden.
  • Koudschuim is een veerkrachtig en ademend schuim dat zich snel aanpast aan de vorm van het lichaam. Het biedt een stabiele en stevige ondersteuning, en voelt over het algemeen koeler aan dan traagschuim. Koudschuimmatrassen zijn doorgaans duurzamer dan traagschuimmatrassen en behouden hun vorm langer.

De keuze tussen traagschuim en koudschuim hangt af van persoonlijke voorkeuren en slaapgewoonten. Traagschuim is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar drukverlagende ondersteuning en zich vaak in dezelfde positie slapen. Koudschuim is geschikt voor mensen die een stabiele en veerkrachtige ondersteuning willen en zich vaker omdraaien in hun slaap.

Slaapaccessoires

Nu je de keuze hebt gemaakt van een bed en matras kun je verder gaan kijken om je nieuwe bed helemaal af te maken. Natuurlijk moeten we dan een keuze maken uit kussens, dekens en uiteraard het beddengoed. Ook voor de kussens heb je dezelfde keuzes qua traag of koudschuim als bij je matras. Wat kussens betreft en uiteraard ook voor je matras is het altijd aan te raden om het in de winkel even te testen of dit wat voor je is. Verder is het aan te raden om een 4 season dekbed te nemen. Zo zit je altijd goed en heb je het nooit te koud of te warm in je bed. Een ideale deken dus! Als je alles compleet hebt kun je gaan kijken voor je dekbed overtrek. Uiteraard is het wel zo leuk om dit aan te passen op het thema van je slaapkamer.

Wil jij graag je bed gaan uitzoeken en de keuzes bekijken, bekijk dan absoluut de website van Matrasconcurrent.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden