Met de toetreding van smartphones, tablets en spelcomputers wordt wel eens gezegd dat ouderwets spelen en speelgoed hun charme heeft verloren. Hoewel hier een kern van waarheid in zit, zal ‘normaal’ speelgoed altijd een rol blijven spelen in de ontwikkeling van kinderen. Daarbij is er speelgoed dat de tand destijds goed doorstaan heeft en na tientallen jaren nog altijd populair is onder de jeugd van nu. In deze blog kijken we naar een top 5 van retro of oud speelgoed dat nog steeds populair is.

De driewieler

Je ziet tegenwoordig miniatuur-versies van een Mercedes of Ferrari, maar een ouderwetse driewieler is ook nog altijd een prachtig stuk speelgoed voor kinderen. Zo gaat een goede metalen retro driewieler tientallen jaren mee én is het een eerste stap om te leren fietsen. Uiteraard heb je hier wel wat ruimte voor nodig en moet je je kind begeleiden als je naar buiten gaat.

Hot wheels

Over metalen vervoersmiddelen gesproken; de klassieke metalen speelgoedautootjes van Hot Wheels zijn ook in deze tijd nog ongekend populair. De vooruitgang heeft hier wel een handje geholpen. Zo heb je nu niet meer alleen de autootjes die je over het meubilair kan rollen, maar zijn er diverse sets verkrijgbaar om hele racebanen te maken.

Diverse bordspellen

Bordspellen zijn ook onverminderd gewild in de huishoudens van nu. Spellen als Monopoly zijn al tientallen jaren oud, maar worden nog steeds veel gespeeld. Het scheelt daarbij ook dat de bordspellen niet alleen leuk zijn voor (jonge) kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is niet ongebruikelijk dat er spelletjesavonden worden georganiseerd en in bepaalde cafés ligt bewust een verzameling aan spellen die de gasten kunnen doen. Enkele populaire spellen naast Monopoly zijn Jenga, Dokter Bibber, Wie is het?! en Mastermind

LEGO

Er gaat vrijwel niets boven LEGO. De gekleurde blokjes in allerlei soorten en maten zijn uitgevonden in 1932(!). Nu is LEGO al jaren een wereldwijd fenomeen dat bij veel kinderen op het lijstje staat voor Sinterklaas of kerst. Het heeft hierbij geholpen dat ze met hun tijd meegaan door in te springen op films en thema’s die nu populair zijn, maar aan de kern is feitelijk weinig veranderd.

Skatebord

Voor de wat avontuurlijkere kinderen is een skatebord nog steeds een erg gewild object. Je hebt tegenwoordig een grotere keuze uit soorten en maten en vaak vinden ouders die het vroeger zelf gedaan hebben bijzonder leuk om hun kinderen het ook te leren.

Pin It on Pinterest