Het kan geen kwaad om af en toe op een bank te slapen. Blijvend of langdurig op de bank slapen kan leiden tot slijtage, en het kan zijn dat sommige onderdelen uiteindelijk meer worden aangetast dan andere. Het hangt af van de lengte en het gewicht van de slaper en de positie waarin hij slaapt. Ook de bekleding van de bank kan beschadigd raken en met stof beklede sofa’s moeten vaak worden schoongemaakt, waardoor de levensduur van het meubilair wordt verkort. In dit blog leggen wij uit waarom je beter niet te vaak op een bank moet slapen.

Doorgezakte kussens

De zitkussens zakken waarschijnlijk door op de plaatsen waar het lichaamsgewicht het grootst is. In een slaappositie ligt het grootste gewicht rond de heupen en het middengedeelte van het lichaam, waardoor de middelste zitting waarschijnlijk sneller zal doorzakken dan de zijkanten. Dit kan ook het gevolg zijn van inferieur kussenmateriaal dat bij gebruik afbreekt.

Beschadigde hoezen

Als je op de bank slaapt, zorg er dan voor dat je niet direct op de bank ligt, maar dat er een deken tussen ligt, omdat regelmatig contact met de bekleding van de bank zal leiden tot slijtage en slijtage van het bekledingsmateriaal. Als de bank van leer is, kan het oppervlak van de bank tekenen van droogte en barsten gaan vertonen, wat tot scheuren in het leer kan leiden. Regelmatige stoomreiniging kan helpen om de bank er goed uit te laten zien, maar op de lange termijn zal dit de levensduur van het meubilair verkorten.

Beschadiging aan het frame

Veel mensen woelen en draaien in hun slaap, en regelmatige beweging van een lichaam op de bank kan leiden tot schade aan het frame. Banken zijn ontworpen om op te zitten. Een kapotte steun vereist het openen van de bekleding om deze te repareren en dit kan de aandacht van een professionele stoffeerder vereisen.

Een goed alternatief voor op de bank slapen is een slaapbank aanschaffen. Deze is zowel overdag als bank en `s nachts als bed te gebruiken!

Pin It on Pinterest