Huizer plein

Snel huis verkopen? Knap je tuin op!

Geplaatst op

Iedereen die wel eens een huis verkocht heeft, weet dat kopers overal naar kijken om te zien of het plaatje wel helemaal compleet is. Want een huis koop je niet zomaar natuurlijk! Deze blog is de eerste uit een serie waarin we je tips geven over wat jij kunt doen om te zorgen dat je woning helemaal tiptop in orde is zodat deze sneller verkoopt.

Knap je tuin op

Een van de dingen waar potentiële kopers naar kijken is de kwaliteit van je tuin. Hoe ligt deze er bij? Welke elementen zijn er in te vinden? Is de staat van het houtwerk nog wel helemaal ok? Al dit soort dingen zijn belangrijk, omdat een koper van een woning geen zin heeft om direct in de tuin aan de slag te moeten. Dus wanneer je een supergave tuin hebt bij je woning, is dit een grote waardetoevoeging. Wanneer houtwerk vervangen moet worden, dan raden we je aan om hout te nemen in dezelfde kleur. Zo ontstaat er doorgaans niet veel kleurverschil. Het kleurverschil dat er misschien een klein beetje kan zijn, omdat het oude houtwerk buiten gestaan heeft, zal met de loop van de tijd door de werking van de elementen vervagen. Een houtsoort van een goede kwaliteit is eikenhout. Wanneer je een eikenhouten paal in de grond zet, zet dan eerst een kunststof koker in de grond waar de paal in kan. Zo gaat hij nog langer mee omdat het hout dan rot door het water in de grond.

Voeg leuke decoratieve elementen toe 

Om je tuin helemaal tiptop in orde te maken is het leuk om decoratieve elementen toe te voegen aan de ruimte. Denk daarbij aan terracotta potten, een waterval, mediterraanse stenen en planten, een tuinhuis gemaakt van eikenhout, een terras al dan niet met een overkapping erboven, tuinverlichting en leuke sculpturen: abstract of mediterraans. Door een mooie tuin te laten zien aan potentiële kopers zul je eventuele minpunten in de woning zelf, bijvoorbeeld een zolder die wat kleiner is of een slaapkamer waar nog wat moet aan gebeuren, kunnen compenseren. De tuin zal in de toekomst steeds meer als recreatieve ruimte gebruikt worden, omdat veel andere locaties die recreatieve mogelijkheden buitenshuis bieden, door de coronacrisis mogelijk minder toegankelijk zijn voor grote groepen mensen. Wanneer een terras eerst 80 mensen kon houden, zal het aantal in de toekomst lager liggen, bijvoorbeeld 30 mensen. Zeker wanneer we 1,5 m afstand moeten houden, treedt er direct schaarste op qua zitplekken / ruimte / toegankelijkheid. Door deze schaarste wordt de prijs ook opgedreven, want er kunnen simpelweg minder klanten bediend worden waardoor ook de omzet daalt. Dus wellicht dat de horeca duurder gaat worden. Thuis recreëren wordt dus steeds meer een meer aantrekkelijke optie tegen de lage kosten die hiermee gemoeid zijn. Natuurlijk kost het aanleggen van een terras ook geld, maar wanneer je dit tegen elkaar wegstreept, dan zal de laatste optie zeker goedkoper zijn, al hangt het af van wat je doet met het terras en de prijs van de gebruikte materialen. 

Tot zover onze tips. Maak er iets moois van en veel succes met de verkoop van je huis!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden