Heb je net een huis gekocht en moet er nog van alles verbouwd worden? Dan moet de basis van de woning in orde zijn en dat begint met de vloeren en de muren. Voordat je de vloer erin kunt leggen is het van belang dat de muren klaargemaakt worden. Je wilt natuurlijk een mooi kleurtje aanbrengen op de muur, maar daarvoor moet de muur goed glad zijn. De muren en het plafond moeten gestuukt worden, zodat ze mooi glad worden. De muren worden hierdoor glad en kunnen zo behangen of geverfd worden. Je kunt dit overlaten aan vakmensen, maar wanneer je een klein budget hebt kun je het zelf ook stuken. Welk stukadoorsgereedschap heb je nodig? En waar moet je allemaal op letten? In dit artikel behandelen we dat uitgebreid, zodat je er meer over te weten komt.

Stukadoorsgereedschap van een hoge kwaliteit

Wanneer je zelf de muren gaat bepleisteren met stuc, is het van belang dat je de juiste stukadoorsgereedschap hebt. Deze moeten van een hoge kwaliteit zijn zodat je de muren goed kunt bepleisteren met het stuc. Je hebt verschillende soorten stukadoorsgereedschap nodig zoals spackmessen, pleistermessen en pasta rollers. Je kunt de spackmessen in grote sets kopen en hier zitten verschillende messen in. Kies voor een hoge kwaliteit zodat je het ook goed kunt gebruiken voor bij het stuken. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de muur mooi glad wordt, maar je kunt zonder ervaring dit niet zien met het blote oog. Een waterpas is hiervoor het ideale stukadoorsgereedschap en je moet deze aanschaffen wanneer je hem nog niet hebt. 

Voorbereiding

Voordat je begint met het stuken van de muur, is het belangrijk dat je deze goed klaarmaakt. Maak de muren goed schoon en haal het stof van de muren zodat je de hoekbeschermers aan kunt brengen. Je kunt wanneer je dat gedaan hebt beginnen met het maken van het gipsmortel. Voeg het gips toe aan een emmer met koud water en herhaal dit proces totdat het gips omhoog komt. Je moet het mengsel blijven mixen tot je een klontvrije massa hebt en het gipsmortel kunt gebruiken voor het stuken.

Pin It on Pinterest