Natuurlijk kunnen we niet echt terug naar de jaren vijftig, maar met meubilair wat uit die tijd stamt, of wat er op geïnspireerd is, komen we een heel eind! In deze blog vertellen we je meer over leuke meubels waarmee je een jaren 50 design kan maken. Lees snel verder en laat je inspireren door onze tips!

Banken

Tegenwoordig kun je veel banken kopen die lijken op jouw jaren vijftig meubels. Natuurlijk kun je ook jaren´50 meubels kopen die echt uit deze tijd komen, alleen dit is een stuk duurder vaak. Wanneer zou je nou eigenlijk deze banken willen kopen? Dat is juist heel erg leuk als je bijvoorbeeld een jaren vijftig restaurant runt, waarbij je dus authentieke meubels in je restaurant zet. In Berlijn heb je een heel leuk restaurant wat helemaal jaren vijftig ingericht is, daar heb je ook nog allerlei foto’s en posters uit die tijd aan de muur hangen. Je kunt de burgers eten en lekkere patat. En natuurlijk een milkshake!

Stoelen

Wat voor bank geldt, geldt natuurlijk ook voor stoelen: deze zijn ook in allerlei uitvoeringen te krijgen die geïnspireerd zijn op jaren ‘50 design. In een leuke hangplek voor ouderen die uit die tijd komen, of gewoon een leuk restaurant in die stijl, is natuurlijk een stoel uit deze jaren een ideale toevoeging aan het interieur. Laat je informeren over jaren ‘50 design door een expert die weet wat er te koop is. Zo zul je nooit een aankoop doen die niet past in je woningontwerp. Wil je inspiratie laat je dan inspireren door een interieur architect bijvoorbeeld!

Conclusie

Nostalgie is een belangrijk gevoel waaruit een gedachte naar vorenkomt die eigenlijk kortweg hierop neerkomt: ‘vroeger was alles beter, daar kunnen we niet naar terug, dat zijn we kwijt en daar zijn we in meer of minder mate bedroefd over’. Een beetje een bitterzoet gevoel, zou je kunnen zeggen. Met design uit de jaren vijftig wordt dit gevoel heel gemakkelijk opgeroepen bij mensen uit die tijd, maar ook bij hen die deze tijd niet meegemaakt hebben. Je kunt dus ook heimwee hebben naar een tijd die je nooit meegemaakt hebt. Deze ‘ken’ je dan van verhalen en video-opnames. Met design van vroeger kun je een bijzondere sfeer creëren waaruit je persoonlijkheid sterk naar voren komt. Een persoonlijk statement maken in je interieur noemen we dat!

Pin It on Pinterest