Huizer plein

Tips die je moet lezen voordat je een sauna gaat kopen

Geplaatst op

Voor mensen die ervan houden om optimaal te relaxen bij bijvoorbeeld een spa, is het erg verleidelijk om op termijn een sauna aan te schaffen. Hoewel je hier natuurlijk wel de ruimte en financiële middelen voor moet hebben, is zelfs een sauna op maat een stuk laagdrempeliger dan je wellicht zou verwachten. Voordat je er een aanschaft is het echter wel verstandig om jezelf goed te informeren over de mogelijkheden. Daarom hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet die je moet weten!

Geef genoeg aandacht aan het design van de sauna

Naast comfort is het design van een sauna de duidelijkste reden om een sauna te kiezen of te laten maken. Design gaat echter dieper dan alleen het direct zichtbare deel. Kijk bij de zoektocht naar de juiste sauna goed naar het hout dat gebruikt is. Zo wil je hout dat zacht is en langdurig mooi blijft. Cederhout is hier een goed voorbeeld van. Je kunt hierbij ook voor duurzame opties van hout gaan, waarvan je zeker weet dat het een kleine impact heeft op het milieu. Daarnaast moet je comfortabel kunnen zitten en afhankelijk van waar de sauna komt zijn ook de deuren en ramen van groot belang.

Bouwkwaliteit van de sauna

Hoe een sauna in elkaar is gezet heeft invloed op de gezondheid op lange termijn. Een teken van echt vakmanschap is een sauna die voornamelijk schroeven en bouten gebruikt en geen lijm. Goedkopere sauna’s maken gebruik van lijm om bepaalde delen geseald te houden, maar dat kan op termijn ten koste gaan van de luchtkwaliteit in de sauna. Zorg daarnaast dat je altijd een garantiebewijs krijgt en kies een bedrijf dat de installatie op zich neemt. Op die manier weet je zeker dat alles goed gebeurt en kun je het langst genieten van de sauna.

Bedieningspanelen zowel binnen als buiten

De meeste sauna’s hebben een bedieningspaneel voor de temperatuur, tijd en verlichting aan de buitenkant. Een bedieningspaneel aan de binnenkant is echter van enorme toegevoegde waarde. Zo kun je namelijk de sauna bedienen zonder naar buiten te hoeven. Dit maakt de hele ervaring beter.

De grootte is zeker belangrijk

Het is wellicht lastig om in te schatten hoe groot of klein je sauna op maat nu eigenlijk gaat worden. Zorg daarom dat je verschillende ‘standaard’ sauna’s gezien hebt en erin gezeten hebt om te kijken wat een comfortabele grootte is. Een eenpersoons-sauna is ook daadwerkelijk geschikt voor maar één persoon. Om maximaal te kunnen relaxen heb je uiteraard voldoende ruimte nodig en spijt van een te grote sauna zul je niet gauw krijgen. Van een te kleine sauna daarentegen wel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden