Huizer plein

Tips om het inbrekers moeilijker te maken

Geplaatst op

Voel jij je op zich wel veilig thuis, maar kan het voor je gevoel misschien toch beter? Dan is het misschien wel verstandig om hier wat meer over uit te zoeken. Je moet er toch niet aandenken dat inbrekers toch een manier vinden om je huis binnen te sluipen, en er misschien nog mee weg kunnen komen ook! In deze blog geven wij jou daarom wat meer informatie en tips waarmee je de kans vergroot dat je eigen spulletjes gewaarborgd blijven en jij zelf uiteraard ook meer in veiligheid bent.

Verschillende sloten

Tegenwoordig zijn inbrekers steeds slimmer en sneller geworden in het uitvoeren van een inbraak. Daarom is het handig om hun nog slimmer af te zijn. Een tip hierin is om bijvoorbeeld meerdere verschillende sloten te laten monteren. Zo kun je bijvoorbeeld de achterdeur een ander slot geven dan de voordeur. En niet te vergeten de sloten van je tuinhuis, schuur of eventuele bijkeuken of schuifpui. Het is misschien wat veel aan je sleutelbos, maar je hoeft natuurlijk ook niet altijd alles bij je te houden. Als jij een goede standaard verstop plek in huis hebt waar alleen de medebewoners weet van hebben moet dit ook geen probleem zijn. Als je maar altijd ervoor zorgt dat de sleutels niet in het zicht liggen of op voorspelbare plekken, zoals in de besteklade of een sleutelkastje. 

Voordelen van verschillende sloten

De voordelen van verschillende sloten is dat het moeilijker wordt voor inbrekers om snel te werk te gaan. Verschillende sloten zorgen ervoor dat ze meer tijd kwijt zijn en verhinderd raken doordat ze meerdere deuren opnieuw moeten openen. Aangezien dit veel meer tijd kost dan ze waarschijnlijk gehoopt hadden bestaat de kans dat ze opgeven en je huis zullen verlaten. Niet te vergeten dat je het grootste gedeelte van je inboedel dus ook gelijk hebt gespaard. Ook vergroot je de kans dat ze opgepakt kunnen worden omdat ze maar één uitweg hebben doordat de rest van de deuren nog op slot zitten. Hierdoor kunnen ze sneller ingesloten worden en is dus de kans ook groter dat ze hier niet zonder straf mee weg komen. Zie jij het wel zitten om deze slotentips uit te voeren? Neem dan contact op met de specialisten van slotenmaker Breda. Voor advies ben je uiteraard ook altijd welkom.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden