Een bezoek aan de badkamer is een vast onderdeel van ons ochtend ritueel. In Nederland hebben veel woningen te maken met een relatief smalle badkamer. Niet erg handig wanneer je met je gehele gezin de badkamer in de ochtend nodig hebt. We helpen je daarom met een aantal tips om je badkamer zo optimaal mogelijk in te richten. Je kunt namelijk inspelen op de decoratie en inrichting van de meubels, badkamertegels, spiegels en nog veel meer.

Doucheruimte

De doucheruimte werd altijd voorzien van een douchegordijn. Deze tijd is voorbij. Want werkelijk, wie wil er nog een wapperende douchegordijn tegen zich aan krijgen tijdens het douchen? Superirritant natuurlijk! Voorzie je doucheruimte van een glazen cabine of deur. Dit weergeeft een mooi plaatje in de badkamer en daardoor lijkt je badkamer ineens een stuk groter.

Het spiegeleffect

In een badkamer kan een spiegel niet ontbreken. Het item om onszelf goed te bekijken en je op te maken, je haar te doen, te scheren etc. Je bent mogelijk al bekend met de befaamde spiegeleffect truc. Je ziet het in liften, winkels en vooral ‘kleine’ zaken. Een spiegel zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt dan het daadwerkelijk is. De perceptie van muren verdwijnt waardoor je het gevoel krijgt dat je verder rond kan kijken. Dit wordt gecreëerd door spiegels. Dit kun je ook doen met je badkamer door een zo groot mogelijk gedeelte van een muur te bedekken met een grote spiegel.

Kleurgebruik

Bij het maken van interieurkeuzes voor diverse accessoires in je badkamer kun je het beste dezelfde kleuren gebruiken. Zo creëer je een eenheid van kleuren die in elkaar kunnen overlopen. Dit geeft onbewust rust voor het oog tijdens je bezoek aan de badkamer.

Badkamertegels

Je keuze voor badkamertegels kunnen ook een verschil maken in de ruimte perceptie van de badkamer. Maak gebruik van grote tegels en kies er eventueel voor om deze te laten leggen aan je wand tot aan het plafond. Zo hoef je ook geen zorgen te maken tijdens het douchen om je muren en het is daarnaast ook een stuk makkelijker om de badkamer hygiënisch schoon te houden.

Meubelkeuzes

Wanneer je niet heel veel ruimte hebt in je badkamer maar wel veel spullen kwijt wil, dan kun je het beste de hoogte in gaan met je meubelkeuzes. Kleine opbergkastjes hebben dan niet veel zin. Gebruik hoge kasten. Er zijn daarnaast veel slimme kasten aan te schaffen die specifiek hiervoor efficiënt zijn ingericht. Dit zijn kasten met weinig diepte, veel breedte en hoogte. Ideaal voor de badkamer!

Decoratie & accessoires

Een badkamer kan al snel een rommeltje worden. Denk hierbij aan los slingerende shampoos, make up en andere schoonmaakproducten. Dit wil je het liefste opruimen. Berg zoveel mogelijk producten op en maak minimaal gebruik van decoratie voor in de kleine badkamer. Met weinig losse objecten lijkt je badkamer ineens een stuk groter.

Pin It on Pinterest