Huizer plein

Veiligheidsmaatregelen gevaarlijke stoffen voor thuis

Geplaatst op

Als we praten over gevaarlijke stoffen van thuis, dan hebben we het natuurlijk niet over de stoffen die op een professionele manier gebruikt worden en echt mega gevaarlijk zijn. Wij hebben het eerder over chloor, diverse schoonmaakmiddelen, gootsteenontstopper met zoutzuur erin, ammoniak en middelen als round-up. Naast het veilig werken met middelen is het ook belangrijk dat er op een milieuvriendelijke wijze gewerkt wordt met milieuonvriendelijke stoffen, bijvoorbeeld in je garage als je aan je auto sleutelt. Kijk met ons mee en profiteer van de tips. 

Werk milieuvriendelijk in je garage

Het is helemaal niet zo moeilijk om milieuvriendelijk te werken in je garage. Wij raden je aan om gebruik te maken van een lekbak. Wanneer je bijvoorbeeld aan je autosleutelt, dan kan het zo zijn dat er olie uit loopt. Dit is helemaal geen probleem, want als je een lekbak hebt, is in de eerste plaats je vloer niet vies en in de tweede plaats is het risico dat het spul in het milieu terecht komt erg klein. 

Wanneer de vloer vies toch geworden is, dan raden bij jou aan om schoonmaken met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel.

Gevaarlijke stoffen in huis 

Wanneer je kinderen hebt, zijn ze nog wel eens wat onderzoekend en daarbij kunnen ze dingen doen die niet al te slim zijn omdat ze nog niet helemaal door hebben dat bepaalde zaken gevaarlijk zijn. Zo is het in vele gevallen niet handig om flessen met gevaarlijke stoffen gemakkelijk voor het grijpen ergens neer te zetten. Veel beter is het om een speciale kast daarvoor te reserveren die op aanzienlijke hoogte is en ook afgesloten kan worden. Wanneer je dus bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen of gootsteenontstopper in huis hebt, zet het dan in een speciale kast. 

Heb je nog vragen na aanleiding van deze blog, dan raden we je aan om eens contact op te nemen met milieuconcurrent.nl. Ze hebben de kennis en kunde om je te adviseren wat voor jouw situatie een goede oplossing is. Neem eens een kijkje op hun site en laat je informeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden