De eettafel is een belangrijk stuk meubilair in je huis. Het is de plek waar je met je familie samenkomt om een lekkere maaltijd te delen en verhalen over de dag te vertellen. Hier wordt vreugde gevierd en verdriet gedeeld. Je hebt verschillende soorten, in deze blog bespreken we de voordelen van de verschillende vormen eettafels.

Rechthoekige eettafel

Dit is de meest voorkomende vorm van de eettafel. Dit komt omdat ze zo functioneel en inpasbaar zijn. De functionaliteit komt van het aantal mensen die je aan een rechthoekige tafel kunt plaatsen, dat zijn er namelijk vaak 6 tot 12. En de inpasbaarheid komt omdat het vaak goed past in eetkamers, omdat deze vaak al gevormd zijn als een rechthoek.

Vierkante eettafel

Een vierkante eettafel is handig in huizen met weinig ruimte. Dit is namelijk over het algemeen een kleine 4 zits-tafel. Je hebt zo ook wel ruimte voor 6 personen, maar dat is niet zo praktisch met een vierkante tafel, want dan zit je moeilijk met je benen, omdat iedereen met de benen in elkaar verstrengeld raakt.

Ronde eettafel

Net als een vierkante eettafel is een ronde tafel ook functioneel in kleinere ruimtes. Het is de ideale tafel als je iets meer elegantie en intimiteit wilt creëren in je eetkamer. Een ronde tafel voelt namelijk wat warmer dan een vierkante of rechthoekige tafel, omdat iedereen elkaar zo goed kan zien. Een 4-zits ronde eettafel is over het algemeen de beste keuze in termen van ruimte en comfort.

Vrije-vorm eettafels

Je hebt ook nog vrije-vorm tafels. Dit zijn tafels die custom-made zijn en vaak een aparte vorm hebben. ‘Gewoonlijk’ zijn deze tafels driehoekig, maar dat kan verschillen. Deze tafels hebben veel ruimte nodig en er passen niet heel veel eetkamerstoelen aan dit type. Het design is heel mooi en uniek, maar meestal niet praktisch.

Pin It on Pinterest