Ben je toe aan een nieuwe kast? Of je nu een nieuwe kast koopt omdat hij beter past bij je nieuwe interieur, woning of omdat je gewoon meer opbergruimte nodig hebt, je wilt er lang mee doen en achteraf geen spijt krijgen. Het is daarom verstandig om van te voren goed na te denken over een aantal zaken. In dit artikel geven we je een paar handige tips zodat je geen spijt krijgt van je aankoop!

Een nieuwe kast kopen

Allereerst is het belangrijk om te weten welke kast past bij jouw wensen. Waar komt de kast te staan? Welke woonstijl heb je? Wat wil je in je kast opbergen? Welk formaat moet de kast hebben? Er zijn diverse soorten kasten die ieder voldoen aan bepaalde eisen:

Buffetkasten

Een buffetkast past ideaal in een landelijke stijl. In buffetkasten berg je servies en kookgerei op, dus het is ideaal voor in de woonkamer of de keuken.

Tip: een goedkope buffetkast koop je online bij Homestore 24 al vanaf €749,-!

Dressoirs

Een dressoir biedt veel opbergruimte maar neemt minde ruimte in beslag dan een buffetkast. Bovendien kun je er nog iets op plaatsen of boven aan de muur hangen.

Tip: een dressoir kun je overal in je huis plaatsen!

Ladekasten

Wil je spullen netjes opbergen en tegelijk netjes gesorteerd houden? Met ladekasten kun je veel spullen kwijt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Bovendien kun je per lade alles netjes sorteren zodat je je spullen makkelijk terugvind. Ladekasten kun je overal in je huis neerzetten en ze zijn er in alle woonstijlen. In je slaapkamer kun je bijvoorbeeld ladekasten gebruiken voor je sokken, ondergoed en accessoires. Maar in de woonkamer kun je er schriften, losse spullen of bestek in opbergen.

Tip: bestel een ladekast op maat in verschillende woonstijlen bij Gerard Keune.

Boekenkasten

Een boekenkast is niet alleen maar om boeken op te bergen. Het is ook een pronkstuk voor boeken en andere mooie spullen. Wissel tussen mooie boeken, fotolijsten, kaarsen en andere spullen om er een echte eye-catcher van te maken. Je kunt een boekenkast in de woonkamer neerzetten, maar ook in een kantoor staat hij erg mooi.

Tip: monteer een spotlight en richt deze op je boekenkast. Je zult er geen spijt van krijgen.

Tv kast

Een tv-kast of tv-meubel is bedoeld voor onder je televisie. Ook als je je tv ophangt, kun je er een tv-kast onder plaatsen om de snoeren en tv-accessoires netjes in op te bergen. Het is weer een extra mogelijkheid om je woonstijl compleet te maken. Wil je meer ruimte creëren in je kamer? Je kunt er ook voor kiezen om geen tv-kast neer te zetten maar om je tv op te hangen. Je kunt een klein kastje ophangen om eventuele accessoires op te bergen of dit netjes achter de tv weg werken.

Tip: als je ruimte vrij laat tussen je tv-meubel en je tv dan creëer je meer ruimte. Het ziet er strak uit en geeft ruimte aan je woon- of slaapkamer.

Als je weet welke kasten je nodig hebt en welke niet, kun je je laten inspireren en verschillende kasten gaan vergelijken. Bezoek diverse showrooms en zorg dat je meubels dezelfde woonstijl hebben. Voor de rest is de keuze vrij en is alles mogelijk om je ideale interieur samen te stellen. Veel woonplezier!

Pin It on Pinterest