Als je een keuken koopt, dan ben je al gauw vijf tot twintigduizend euro kwijt. Het is een grote en vrij belangrijke investering voor je huis én jezelf. Je spendeert er immers veel tijd en wilt dat alles goed en langdurig mee gaat. Maar bij het kopen van een keuken zijn helaas toch wat valkuilen waar je rekening mee kunt houden. In dit blog geven we je tips voor het kopen van een keuken, zodat je over de prijs en de kwaliteit van je keuken niet zult vallen.

Recensies

Om te beginnen is het belangrijk dat je een goede keukenzaak kiest die positieve ervaringen heeft. Vraag eens rond in je familie of vriendenkring naar wat hun ervaringen zijn en vraag daarbij ook vooral door naar de prijs, oplevering en kwaliteit van hun keuken. Daarnaast kun je online goed keukenzaken vergelijken met verschillende vergelijkingssites. Kijk naast de positieve recensies ook naar de slechte recensies om te zien waar het bedrijf fouten in maakt.

Niet direct tekenen

Veel keukenzaken werken met provisies en zullen er dan ook alles aan doen om je direct te laten tekenen. Trap niet in trucjes zoals ‘alleen vandaag geldig’ of ‘laatste in het assortiment’. Teken pas als je er echt zeker van bent. Je kunt het beste niet in één dag beslissen, maar verschillende keukenzaken met elkaar vergelijken. Neem je offerte dus mee naar huis, denk er nog even goed over na en vergelijk hem met die van een andere aanbieder.

Je budget

Wanneer je een keuken gaat kopen, wordt er meestal om je budget gevraagd. Verkopers zullen dit gebruiken om een keuken samen te stellen die past binnen jouw budget. Het gebeurd alleen heel vaak dat de keuken zo’n duizend euro boven je budget zit. Geef daarom een lager budget aan dan je daadwerkelijke budget.

De prijs

Daarnaast zijn er veel keukenzaken die het laten lijken alsof je een hoge korting krijgt, zoals 40% of 50%. In werkelijkheid geven zij deze korting altijd en is dit onderdeel van hun prijsstrategie. Trap hier dus niet in en wees ervan bewust dat je waarschijnlijk geen goedkope keuken van superhoge kwaliteit hebt. Vergelijk de prijs en kwaliteit met een concurrent en denk goed na voordat je akkoord gaat met de prijs van je keuken.

Pin It on Pinterest