Het vertrouwen op de woningmarkt is het afgelopen jaar teruggewonnen. De lage hypotheekrente moedigt velen aan om afscheid te nemen van het huren van een huis en te overwegen om een huis te kopen. Dat gezegd hebbende, zijn de prijzen van onroerend goed in sommige gebieden aan het stijgen, en er is een aanzienlijk tekort aan woningen, vooral in de grotere steden zoals Amsterdam. In dit blog geven we je tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een woning in Haarlem of andere steden waar de markt redelijk overspannen is.

Bepaal je budget

Het eerste wat je moet doen is een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Er zijn veel online tools te vinden die je een schatting geven van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt krijgen.

Controleer de prijs van het huis

Kijk bij het bekijken van toekomstige woningen in het Kadaster om te zien hoeveel een woning in het verleden is verkocht; dit register biedt je ook de mogelijkheid om de verkoopprijzen van andere woningen in die postcode van de afgelopen vijf jaar te vergelijken. Het register, beheerd door Kadaster, rekent tussen de € 1,50 en € 2,40 voor het zoeken naar een woningprijs.

Gebruik een aankoopmakelaar

Makelaars hebben toegang tot een intranet dat onroerend goed aanbiedt voordat ze op websites als Funda of VBO staan, wat je een duidelijk voordeel geeft ten opzichte van andere kopers.

Makelaars werken voor de verkoper en staan dus niet aan je zijde. Door je eigen aankoopmakelaar in te schakelen, kunt je belangrijk marktadvies krijgen en ervoor zorgen dat het onroerend goed dat je overweegt te kopen, gewaardeerd wordt door iemand met je belangen in het achterhoofd.

Pin It on Pinterest