Hipsterstad nummer 1 van Nederland en dat is natuurlijk niet zonder reden. We noemen in deze blog een aantal voordelen op van het wonen in Amsterdam. Wereldberoemd als stad van de vrijheid en cultuur. Geen wonder dat er zoveel lieden vanuit alle landen van de wereld komen kijken hoe de Nederlanders grootstedelijke cultuur bedrijven. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren, aannemersbedrijf Amsterdam helpt je graag je droomhuis te realiseren.

Cultuur

Er zijn zoveel culturele zaken in Amsterdam die de stad bijzonder maken om te wonen. Te veel om op te noemen eigenlijk. De highlights kunnen we je wel geven, zoals:

  • Het Van Gogh museum
  • Rijksmuseum
  • Stedelijk museum
  • Clubs met verschillende muziekstijlen, zoals rock, EDM en urban
  • Schouwburgen als Carré

Educatie

De Universiteit en Hogeschool van Amsterdam is het educatieve huis van duizenden studenten die jaarlijks hun studie aanvangen. Er zijn tal van vakgebieden waarin je je kunt bekwamen. Een mooie manier om in je toekomst te investeren. Daarnaast zijn er ook veel verenigingen die gelieerd zijn aan de educatieve centra waar je je aan kunt verbinden.

Culinair

Veel culinaire hotspots zijn er te vinden in onze hoofdstad. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een eettentje voor. Wat dacht je van: Surinaams, Chinees, Grieks, Japans, Hollands (kroket) of Amerikaans (Mac). Of je nu snelle of lekkere trek hebt, in Amsterdam vind je snel wat je zoekt.

Relaxte sfeer

Los van alle dingen die de stad te bieden heeft, is er ook gewoon een hele relaxte sfeer te vinden, als je voorbij de hectische situatie rond Centraal Amsterdam Station bent. Er zijn plekjes waar je de gemiddelde toerist niet treft, en dat is soms best even lekker!

Conclusie

In Amsterdam komen vele culturele en culinaire ingrediënten samen die van de stad een heerlijk gerecht maken waar je van kan smullen. Daarom willen veel mensen er graag wonen. Helaas, zoals het met alle geliefde zaken het geval is, is er niet zoveel van. We hebben het natuurlijk over woonruimte. En in het centrum zijn woningen eigenlijk niet te betalen voor Jan Modaal of Jannet met de Pet. Maar gelukkig willen veel mensen met een creatieve inslag niet in het centrum wonen, maar lekker in de wijken rond het centrum, daar waar wonen nog wel betaalbaar is. Kijk goed rond en laat je helpen door expert, zoals een makelaar of een aannemer. Zo komt je woning helemaal mooi uit de verf!

Pin It on Pinterest