Huizer plein

Waarom een VCA cursus handig kan zijn bij een bedrijf

Geplaatst op

Wellicht ken je de welbekende ‘VCA-cursus’ al wel. Een VCA-cursus is voor iedereen die in een risicovolle branche werkt waar ongevallen in allemaal verschillende vormen voorkomen. Denk hierbij aan mensen die werken in de bouw, mensen die werken als schilder of bij een transportbedrijf werken. Maar wat is nou precies een VCA cursus en waarom is het handig om deze cursus te hebben gehad?

Wat is een VCA cursus?

Ten eerste is VCA een afkorting. De afkorting staat voor ‘Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers’. Het is een cursus voor mensen die – zoals eerder benoemd – in risicovolle branches werken. Bij risicovolle branches wordt er dus gedacht aan werken op grote hoogtes, grote of gevaarlijke machines en zelfs gevaarlijke stoffen. Je loopt hier dus al gauw gevaar als er iets fout gaat. Als je dus een verbouwing laat doen of zelf in deze branche werkt, wil je wel een zo veilig mogelijke sfeer hebben met mensen die weten wat er moet gebeuren, mocht er toch wat fout gaan. Een dagcursus voor een VCA certificaat kan er dus voor zorgen dat ongevallen op de werkvloer minder worden.

Waarom is het belangrijk voor jou om dit te weten?

Voor jou als klant is het natuurlijk fijn dat er veilige werkomstandigheden, en er spoedig en goed gehandeld kan worden wanneer er wel iets fout gaat. Mocht je geen klant zijn maar misschien iemand die werkzaam is in een risicovolle branche, is het natuurlijk ook fijn om te weten van het bestaan van deze cursus. Mocht je het certificaat niet hebben maar toch willen, bespreek het dan met je baas. Hoe meer mensen er goed om kunnen gaan met gevaarlijke omstandigheden hoe beter.

Hoe lang duurt zo’n cursus

Een VCA cursus duurt niet lang. Het ligt eraan waar je de cursus gaat uitvoeren, meerdere bedrijven die deze cursus geven hebben een tijdsperiode van 2 dagen of soms zelfs 1 dag waarin je alles direct uitvoert. Ook leuk om te weten is dat veel mensen het examen wat je aan het einde krijgt, in één of twee keer wel halen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden