Interieurontwerp is voortdurend in ontwikkeling. In een snelle wereld waar nieuwe trends komen en gaan zijn er slechts enkele die de tand des tijds doorstaan. Industrieel design wint het ieder jaar weer aan populariteit, tegenwoordig wordt deze stijl zelfs toegepast in grote kantoorpanden.

Elementen die hierbij vaak terugkomen zijn massief houten plaatmateriaal, sterke steigerbuizen en andere massief stalen elementen.

  • Massief hout plaatmateriaal wordt regelmatig verwerkt in massief houten wandplanken, tafelbladen en kasten.
  • Steigerbuis gebruikt men tegenwoordig vaak bij het maken van wandrekken, gordijnrails, kapstokken en schoenenrekken.
  • Massief stalen elementen worden gebruikt bij het maken van deurkozijnen, tafelpoten en vensterbanken.

Industrieel ontwerp biedt voordelen

De reden van de structurele toename aan populariteit van het industriële ontwerp is dat de gebruikte materialen niet alleen mooi zijn, maar ook solide en duurzaam. Zo hebben industriële meubels:

  • Unieke ontwerpen
  • Een stoere en bijzondere look
  • Een solide en daadkrachtige uitstraling
  • Een lange levensduur
  • Een kleine ecologische voetafdruk

Unieke ontwerpen

Industrieel ontwerp is uniek. Het biedt iets anders dan het veilige, voorspelbare en soms saaie interieurontwerp dat we vandaag de dag veel zien. Moderne interieurinrichting kan er gewoon uitzien. Hetzelfde kan niet gezegd worden van industrieel design. De ongepolijste, rauwe, simplistische benadering is de kracht. Minder is meer.

Stoere en bijzonder

Als het gaat om het inrichten van een kamer of ruimte, mensen en bedrijven vaak op zoek naar de goedkoopste en veiligste optie, wat natuurlijk ook begrijpelijk is. Er is eerlijk gezegd ook niets mis mee, maar soms is het de moeite waard om meer te betalen voor een interieur dat extra bijzonder aanvoelt.

Meubels met een Industrieel design zien er meer stoer en solide uit. De kwaliteit van de gebruikte materialen en de ingewikkelde aandacht voor detail die in elk meubelstuk zit, maken dat het er ook nog eens bijzonder aanvoelt.

Solide en daadkrachtige uitstraling

De eerste indruk is alles, vooral in de zakenwereld. Het uitnodigen van potentiële klanten voor vergaderingen in je bedrijf is een belangrijk evenement en je wilt dat zij weten dat je bedrijf het echte werk is.

Een goede eerste indruk maken kan het verschil maken tussen het verkrijgen of verliezen van een zakelijke deal. Een daadkrachtige en solide industriële inrichting kan helpen om die goede eerste indruk te maken.

Lange levensduur

Interieurontwerp kan veel geld kosten en soms is het moeilijk om de waarde ervan in te zien. Dankzij de robuuste materialen die worden gebruikt, kan industriële interieurinrichting een leven lang meegaan.

Ditzelfde geldt natuurlijk voor de stijl van je meubels. De eenvoud, de rauwheid en de solide bouwkwaliteit zorgen ervoor dat industriële meubels waarschijnlijk langer dan een mensenleven meegaan. Industriële interieurinrichting zal niet snel uit de mode raken. De populariteit neemt nog steeds toe.

Kleine ecologische voetafdruk

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun eigen ecologische voetafdruk en hun eigen impact op de planeet. Hierdoor groeit ook de vraag naar groene en milieuvriendelijke oplossingen voor het interieur, zowel bij particulieren als bij bedrijven.

De natuurlijke materialen, die gebruikt worden voor een industrieel interieur, gaan jarenlang mee en zijn ook volledig herbruikbaar. Een industrieel interieur is hierdoor ook nog eens een bijzonder milieubewuste keuze.

Pin It on Pinterest