Huizer plein

Waarom is retro design populair?

Geplaatst op

Retro design is erg populair maar waar komt dit door? Veel mensen vragen zich het af en daarom wij willen wij graag er aandacht besteden in deze blog. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om aan retro design te komen. Voor de duidelijkheid is het wel even goed om het verschil tussen retro en vintage uit te leggen. Retro is een apparaat of meubel (of iets anders) dat er oud uitziet, bijvoorbeeld een model uit de jaren 50, maar het is wel een nieuw gefabriceerd apparaat. Vintage design is echt oud en komt uit de jaren 50 zelf, wanneer we even in het voorbeeld van de jaren 50 blijven. Zo is het heel leuk en gemakkelijk om een Retro koffiezetapparaat aan te schaffen. Daarvoor moet je gewoon eventjes naar de fiftiesstore.nl gaan. Een vintage koffiezetapparaat is lastiger te vinden en je betaalt er doorgaans ook meer geld voor. We noemen dit ook wel modern antiek.

Waar kun je een retro design in kwijt?

Het is natuurlijk erg leuk om een retro design aan te schaffen, maar welke stijl is daar nu eigenlijk goed voor? In feite maakt het niet zo vreselijk veel uit waarin je het retro apparaat neerzet. Het is bijvoorbeeld wel leuk om een kleurig retro apparaat, design in de jaren vijftig was meestal fleurig gekleurd, in een Scandinavisch of minimalistisch keuken interieur neer te zetten. Dat steekt er qua kleur zo lekker bij af. Hetzelfde verhaal gaat natuurlijk op voor een vintage koffiezetapparaat, of iets dergelijks.

Waarom vinden mensen vintage design zo leuk?

Of het nu om retro of over vintage design gaat, het gaat allebei om een klassiek model en dat triggert mensen, maar waar ligt dit nu aan? Sommige mensen willen een dergelijk apparaat aanschaffen vanwege nostalgische gevoelens, omdat ze zelf de jaren vijftig meegemaakt hebben. Andere mensen hebben nostalgie naar een tijd die ze nooit gekend hebben. Ze zouden het liefst in die tijd leven omdat deze zo rustig lijkt. Het kan ook zijn dat iemand graag uniek wil zijn als het gaat over het interieur. Met vintage design lukt dat aardig, want soms is er niet veel van te vinden. Zo heeft iedereen zijn eigen redenen om vintage of retro design te kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden