Huizer plein

Waarom laten mensen meubels op maat maken? – Vijf redenen

Geplaatst op

Vijf redenen waarom meubels op maat laten maken een goed idee is

Hoewel er genoeg meubelzaken zijn waar je enorm handig een deel van je inrichting kunt  aanschaffen, is de kans groot dat je dan dezelfde bank hebt als je buren en zes andere mensen uit de straat. Voor mensen die niet de massa willen volgen en zelf unieke ideeën hebben voor het meubilair in hun woning, biedt op maat gemaakt meubilair uitkomst. Er zijn een aantal redenen waarom bijvoorbeeld een kast op maat beter is dan een standaard kast en we hebben de beste vijf op een rijtje gezet.

Op maat gemaakt betekent altijd de perfecte maat

Iedereen heeft bepaalde delen in hun woning waar standaard meubels net niet lekker passen, waardoor je ruimte onbenut laat, of het ziet er niet uit. Met op maat gemaakte meubels weet je zeker dat de afmetingen perfect zijn en de ruimte maximaal wordt benut zonder concessies te doen op stijl.

Vrije materiaalkeuze

Wanneer je bijvoorbeeld een kast op maat laat maken, dan heb je in principe de vrije keuze over het design en de materialen die gebruikt worden. Ga niet voor goedkopere materialen die geverfd zijn met bepaalde verf waar je misschien allergisch voor bent. Kies materialen die perfect in je woning passen en ook helemaal aansluiten bij je eigen wensen en voorkeuren. Zo weet je ook zeker dat de meubels langer meegaan dan wanneer er goedkope materialen gebruikt zijn.

Kies voor een natuurvriendelijke optie

Als je een consument bent die zijn of haar best doet om zoveel mogelijk ‘groen’ te leven, dan is op maat gemaakt meubilair een goede manier om dit terug te laten komen in je hele huis. Er zijn diverse producenten die duurzame materialen gebruiken, zoals gerecycled glas en bamboe. Deze zijn compleet natuurvriendelijk en volledig vrij van schadelijke chemicaliën.

Meubels die een verlengstuk zijn van je eigen stijl

Soms loop je tegen een meubel aan dat perfect jouw stijl weergeeft. In veel gevallen gebeurt dit echter niet of zijn er altijd een paar dingetjes waar je minder tevreden over bent. Met op maat gemaakte meubels weet je zeker dat het 100% voldoet aan jouw eisen.

Meubelstuk voor meerdere generaties

Over het algemeen zijn meubels redelijk vervangbaar, waardoor je er na een aantal jaren ook zonder veel moeite afstand kan nemen. Als je zelf bijvoorbeeld een kast hebt laten maken die helemaal op jou is afgestemd, krijgt het automatisch meer emotionele waarde. In combinatie met de hoge productiekwaliteit maakt dat het tot een meubelstuk wat je misschien wel generaties lang wil behouden en nooit weg zal doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden