Tegenwoordig is de gietvloer zo populair in een interieur dat er bijna in elke stad wel een vakman te vinden is. Maar wat maakt gietvloeren zo populair? Wat zijn de voordelen van een gietvloer? Hebben gietvloeren ook nadelen? Zijn gietvloeren geschikt voor verschillende ruimtes? Dit zijn wellicht een aantal vragen die rondzweven in je hoofd. Lees verder om antwoord te krijgen op al deze vragen.

Wat maakt gietvloeren zo populair?

Gietvloeren zijn een ware trend geworden. Steeds meer huishoudens voorzien hun vloer met een gietvloer. Dit komt omdat gietvloeren een aantal aantrekkelijke eigenschappen kent, namelijk:

  • Lange levensduur;
  • De gietvloeren zijn naadloos;
  • In staat om zware gewichten te dragen;
  • Een strakke, frisse en moderne uitstraling;
  • Onderhoudsvriendelijk (dweilen is meer dan genoeg);
  • Gemakkelijk vloeren verbinden in verschillende ruimtes.

Bovenstaande punten maken gietvloeren zo populair. Een kind in het gezin? Dan wil je niks beters dan een gietvloer. Omdat het zo onderhoudsvriendelijk is in vergelijking met een tapijt, laminaat of tegels. Hiervoor heb je vaak ook extra schoonmaakmiddelen nodig. Bij een gietvloer heb je niet meer nodig dan een emmertje met water en een dweil

Bestaan er ook nadelen voor een gietvloer?

Natuurlijk staan er tegenover voor- ook nadelen. Gelukkig kennen gietvloeren niet een heleboel nadelen. De hoge prijzen van een gietvloer zijn wel een nadeel. Deze worden wel gecompenseerd met de lange levensduur van een gietvloer. Een andere nadeel is dat gietvloeren erg stevig zijn, dit kan extra pijn doen als je valt. De vloer is duur, maar aan de andere kant is hij wel lekker stevig.

Zijn gietvloeren geschikt in verschillende ruimtes?

Of je nu op zoek bent naar een vloer in je woon-, slaap-, badkamer, winkel of showroom? Een gietvloer is voor elke kamer geschikt. In combinatie met de voordelen en de eigenschappen tegenover de nadelen, zijn gietvloeren een van de beste vloeren om te laten leggen.

Pin It on Pinterest