Huizer plein

Wat is de beste slaappositie?

Geplaatst op

De positie waarin je slaapt heeft een grote invloed op je algemene gezondheid. We behandelen de meest optimale slaappositie en welke posities een negatief effect hebben op je gezondheid. Denk hierbij aan allerlei klachten die je kunt krijgen, zoals vermoeidheid overdag, rug- en spierpijn. Daarnaast is de ondergrond waarop je ligt natuurlijk ook belangrijk. Zo haal je de beste matrassen matrassen uit Amsterdam. Op basis van gezondheid zetten we de meest voorkomende slaapposities op een rijtje.

Op je rug slapen

De beste slaappositie is de op je rug positie. Het is geen populaire positie omdat er weinig mensen daadwerkelijk zo slapen. Toch is het de gezondste, het geeft namelijk de ultieme ondersteuning voor je rug, hoofd en nek. Omdat je in een neutrale positie ligt heb je geen extra inspanning nodig van je spieren. Het enige nadeel is dat het voor mensen die snurken juist het snurkeffect versterkt.

Op je zij slapen

De op je zij houding is een veel gekozen slaaphouding. Het verdrijft ook rug en nekpijn omdat je ruggengraat zich languit kan rekken. Mocht je partner aangeven dat je veel snurkt is dit een ideale positie met de kleinste kans op snurken. Het enige nadeel is dat op je zij slapen de kans op rimpels vergroot. Dit komt omdat je jouw halve gezicht voor een lange periode in het kussen duwt.

De foetushouding

Een veel voorkomende houding onder ouderen is de foetushouding. Hierbij lig je op je zij en met je borstkas voorovergebogen en de knieën naar binnen gebogen. Ook deze houding is gunstig voor snurkers en hun partners. Het is alleen niet de ideale houding voor een goede adem ritme tijdens je slaap. Daarnaast kun je op den duur last krijgen van je middenrif. Uiteindelijk kun je beter zoveel mogelijk gestrekt slapen.

Op je buik slapen

De slechtste slaappositie is de op je buik positie. Het leidt voornamelijk tot veel rug- en nekklachten. Dit komt omdat je jouw ruggengraat niet in een neutrale positie kan houden. Daarnaast oefen je op je buik druk uit op spieren en gewrichten van je lichaam. Dit kan weer beknelde zenuwen, gevoelloosheid en pijntjes veroorzaken. Mocht je veel in deze positie slapen is het aan te raden om stelselmatig te veranderen naar een andere slaappositie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden