Huizer plein

Wat is er zo mooi aan vloertegels?

Geplaatst op

In deze blog gaan we je een aantal voorbeelden noemen van voordelen van vloertegels. Steeds meer mensen gaan voor deze smaakvolle en luxe tegels. Laat je inspireren en informeren! 

Maak je binnenluchtkwaliteit beter

Tapijtvezels kunnen veel pollen en vuil verbergen en zijn soms moeilijk schoon te houden. Laminaten zijn weliswaar gemakkelijker te onderhouden, maar zijn ook gemaakt van synthetische materialen die de binnenlucht vervuilen. Als je last hebt van astma, dan is een natuurlijke tegelvloer een must om de kwaliteit van de binnenlucht hoog te houden. Ze zijn daarbij gemakkelijker schoon te vegen. Tegels zijn zeer effectief in gebieden waar mensen regelmatig vuil achterlaten, bijvoorbeeld in de hal of keuken. 

Verminderde behoefte aan koeling

Tegels, met name stenen tegels, voelen meestal koeler aan dan tapijt en laminaat. In warme klimaten zijn tegels een bijzonder aantrekkelijke keuze vanwege hun vermogen om de temperatuur in huis koeler te houden. Plafondventilatoren en tegelvloeren kunnen een ruimte comfortabel maken wanneer anderen hun toevlucht moeten nemen tot dure airconditioning, vooral als ze tapijt hebben, dat de neiging heeft om een vloer te verwarmen. 

Gebruik met Vloerverwarming

Als je in een kouder klimaat leeft, kunnen tegels nog steeds de perfecte keuze zijn als je ze combineert met stralende vloerverwarming. Zo krijg je het beste van twee werelden: koeler in de zomer en warmer in de winter. Terwijl je onder laminaatvloeren een stralende vloerverwarming kunt plaatsen, is het echter makkelijker om de vloer op deze manier te beschadigen, omdat laminaat niet zo waterbestendig is als keramiek of steen. Zo werken keramische en stenen tegels veel beter door de gelijkmatige afgifte van vocht. Ze zijn ook zeer goed in het langer vasthouden en geleiden van warmte dan laminaat, zelfs nadat het systeem is uitgeschakeld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden