Een nieuwe look voor je woning is echt niet duur. Pak het lekker minimalistisch aan. Een laminaatvloer is precies wat je zoekt om de basis voor je interieur te leggen. In de blog kijken we naar deze vloer en maken je duidelijk wat je er aan hebt! Laminaat-plaza helpt je met het uitzoeken van je ideale laminaatvloer.

Waar is laminaat van gemaakt? 

Laminaat bestaat uit een toplaag van melanine, vervolgens komt er een printlaag, daarna samengeperst hout en daarna komt er weer melanine. Het is een sandwich van verschillende materialen, waarbij de toplaag heel belangrijk is, want deze geeft het laminaat de slijtvastheid. Laminaat is dus gemaakt van hout snippers die heel sterk op elkaar geperst zijn en kunststof die de sterkte van de vloer bepaalt.

Betaalbaarheid met laminaat

Kijk een houtvloer ziet er prachtig uit, maar dit type vloer is vele malen duurder dan de laminaatvloer. Dat wil je niet als je een budgetwoning wilt inrichten. Dat hoeft geen bouwval te zijn, maar je wilt het gewoon wat minimaler aanpakken qua uitgaven. Besparen heet dat. Er zijn een aantal dingen die je in acht moet nemen, zodat je interieur mooi en betaalbaar kunt inrichten:

  • Denk aan het daglicht in je woning. Dat brengt het geheel tot leven
  • Pallets kunnen heel goed hergebruikt worden en in meubels worden veranderd
  • Outletmeubels zijn prima en goedkoper dan meubels van het seizoen
  • Verf koop je bij een outletstore net zo gemakkelijk als bij een A-bouwmarkt

Wat is het voordeel van laminaat in je woning?

Elk type vloer heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Hieronder zie je er een aantal:

  • Laminaat kun je makkelijk weer uit de kamer halen, bij een giet- of betonvloer is dat heel andere koek
  • Parket is duurder dan laminaat
  • Een houtvloer is gevoelig voor vocht, bij laminaat is dit minder (hoewel deze laatste vloer ook niet van waterige dingen houdt

Een gezin met een beperkt budget en jonge kinderen kiest zeker voor laminaat.

Conclusie

Met laminaat is het gemakkelijk om een betaalbare inrichting voor je woning te regelen. Wees creatief en laat je inspireren!

Pin It on Pinterest