Huizer plein

Wat te doen bij de leegstand van een woning of pand?

Geplaatst op

Normaal gesproken is het zo dat wanneer er een woning wordt gekocht, de bestaande woning binnen afzienbare tijd ook verkocht zal worden. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Er zijn voorbeelden van mensen die nog maanden of jaren vastzitten aan hun oude woning, terwijl zei al  de hypotheek betalen voor een nieuwe woning. Dit is een groot financieel probleem voor de meeste mensen. In deze blog geven we je een aantal tips voor wat je kunt doen bij de leegstand van een woning of pand. 

Verhuur je woning

Als je een tweede woning hebt, wil je natuurlijk wel deze zo min mogelijk kost. Een manier om ervoor te zorgen dat je een deel van je hypotheek en maandlasten kunt dekken, is door je woning te verhuren. Dit zal waarschijnlijk niet de complete maandlasten kunnen dekken, maar het zorgt er wel voor dat deze stukken lager zullen zijn dan wanneer het pand simpelweg leeg staat. Daarnaast is er zeker in het westen van het land, een enorme woningschaarste. Dit betekent dus dat je hier best een slaatje uit zou kunnen slaan. Daarom hebben wij het verhuren van je woning op de nummer één staan in onze tiplijst.

Let op: het kan zijn dat het aanvaarden van huurders kan zorgen voor verschillende problemen. De meeste geschillen kun je misschien onderling oplossen, maar in het ergste geval zul je mogelijk juridische hulp nodig hebben. En dat geval adviseren wij je de experts op het gebied van juridisch vastgoedbeheer van Immohaege.

Sluit gas, water en licht af

Als er niemand in de woning verblijft, is het natuurlijk erg zonde wanneer er alsnog een maandelijkse rekening binnenkomt voor het gas-, water- en lichtverbruik. Daarom lijkt ons tweede advies om ervoor te zorgen dat het gas, water en de elektra zijn afgesloten. Vergeet ook niet om eventuele verzekeringen stop te zetten. Denk hierbij aan verzekeringen zoals inboedelverzekering

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden