Huizer plein

Wat voor tuinplanken heb ik nodig voor mijn project?

Geplaatst op

De tuin biedt veel opties voor eigen bouwprojecten. Van klein tot grote projecten. Je kunt er zo dagen aan besteden. Bij veel projecten komen diverse materialen kijken, zoals tuinplanken. Maar welke heb je precies nodig voor jouw project. De houtsoorten verschillen qua eigenschappen en waar ze goed voor zijn. Zo kan de een beter tegen weersomstandigheden dan de ander. Let op onze tips en ontdek welke type hout jij nodig hebt voor jouw tuinproject.

Geïmpregneerd zachthout

Zachthout is handig te gebruiken voor het bouwen van terrassen, een trellis en tuinafscheidingen. Deze houtsoort is geïmpregneerd en daardoor goed bestand tegen weersomstandigheden. Hiermee wordt de levensduur ook flink verlengd en kan het tot wel 10 jaar in goede conditie meegaan. Je kunt er nog voor kiezen om gewaxt hout te kiezen. Hierdoor wordt deze houtsoort beschermt met een extra waxlaag.

Hardhout

Deze houtsoort staat bekend om een hardere en duurzamere houtsoort. Het is een robuuste houtsoort. Ook in een vochtige tuinsetting wordt bijvoorbeeld hardhout, dat vastgezet is in de grond, voor de eerste paar jaren niet eens aangetast. Het voordeel is dat deze houten planken weinig onderhoud vereisen. Een hardhout tuinplank gaat circa tot ongeveer 25 jaar mee. Deze houtsoort is goed bruikbaar voor bouwprojecten zoals het bouwen van een carport, trellis, tuinafscheidingen of andere grotere projecten.

Douglas hout

Wanneer je graag een natuurvriendelijke houtsoort in de tuin wilt, dan raden we Douglas hout aan. Deze tuinplanken zijn onbewerkt en stralen veel warmte uit. Deze robuuste en veerkrachtige houtsoort is handig om te gebruiken voor tuinprojecten zoals bloembakken, terrassen, tuinafscheidingen en het maken van eigen speeltoestellen. Wil je zeker zijn dat het hout op een duurzame manier verkregen is? Let dan op keurmerken zoals het FSC- of PEFC-keurmerk.

Hout laten bewerken

Het aanschaffen van tuinplanken is een eerste stap. Wil je zo lang mogelijk genieten van je bouwprojecten dan raden we aan om de tuinplanken te laten behandelen. Denk hierbij aan houtbeits of andere soort lak. Hier zijn diverse soorten kleuren voor te verkrijgen. Het is een investering om de tuinplanken voor een lange periode mee te laten gaan. Zo hoef je deze niet om de paar jaar te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden