Huizer plein

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Geplaatst op

Er zijn tal van mensen die nog niet bekend zijn met de gietvloer. Daarnaast zijn er ook veel mensen die er al wel van gehoord hebben en er enthousiast over zijn, maar er toch nog meer over willen weten. Voor al die mensen is deze blog bedoeld. We gaan je hieronder kort uitleggen wat een gietvloer is en wat de toepassing ervan kan zijn. Wat maakt deze vloer nou zo ideaal? Lees snel verder en laat je vooral inspireren.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt gegoten op een ondervloer, deze vloer moet schoon zijn, maar niet per se 100% egaal. Vergeleken met een betonvloer is de gietvloer gemakkelijker te gieten. Dit type vloer is gemaakt van kunststof en heeft daardoor een aantal aantrekkelijke eigenschappen:

  • Waterafstotend
  • Makkelijk schoon te houden
  • Flexibel (dus beweegt mee met warmtewerking vloerverwarming en scheurt niet zoals een betonvloer)
  • Is in verschillende kleuren en met diverse tekeningen op te leveren
  • Slijtvast

Een gezin met jonge kinderen is bijzonder gebaad bij een gietvloer, zeker op plekken waar eten en drinken genuttigd wordt, zoals in de eetkamer en keuken.

Welke stijl past bij de gietvloer?

Omdat de gietvloer in zoveel verschillende designs opgeleverd kan worden, past deze altijd heel mooi bij je moderne interieurdesign. Juist de strakke en basale vorm van de vloer maakt deze de ideale basis voor een industrieel, Scandinavisch en minimalistisch design. Combineer lekker met kleden, kussens en meubels. Zo kun je al snel een modern interieur creëren waar je jaren plezier van hebt. Omdat de vloer zo slijtvast is, zul er lang mee kunnen doen. Het is ook mogelijk om een houtvloer op een gietvloer te leggen, mocht je ooit de vloer willen veranderen.

Ontspannen in je woning

Een minimalistische stijl in huis zorgt voor een stukje ontspanning. De gietvloer past precies in een interieur met zo’n doelstelling. De vloer is ook als betonlookvloer te bestellen, dan kun je heel gemakkelijk zo’n mooie Japanse zenstijl in je woning maken. Een interieurexpert helpt je graag om deze Oosterse droom te verwezenlijken. Je meditatiemomenten vinden dus gewoon thuis in je zeninterieur plaats!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden