Huizer plein

Wat zijn de voordelen van zonwering?

Geplaatst op

We hebben niet zo heel veel zomerse dagen in Nederland, maar als we ze hebben dan is het soms knap warm. Veel mensen kiezen daarom voor zonwering en airco om de warmte het hoofd te bieden. In deze blog nemen we je mee langs enkele voordelen van zonwering. Een prima manier om voor jezelf uit te maken of het iets voor je is of niet. Lees snel verder. 

De voordelen van zonwering

Onze zon is al zolang een bron van energie en leven. We voelen haar kracht in de zomer optimaal. In deze tijd is het dus belangrijk dat je verkoeling kunt vinden. Dat kan vaak buiten in de schaduw, maar binnen kan de warmte blijven hangen. Wat kun je daar aan doen? Zonwering is onderdeel van de oplossing. Verkoeling komt door ramen en deuren dicht te houden, zo blijft warmte zo veel mogelijk buiten. De isolerende eigenschappen van je woning zorgen hiervoor. Toch is zonwering erg belangrijk, omdat via de ramen het zonlicht en dus warmte naar binnen komt. Als je wilt weten hoe zonwering voor jouw situatie het beste ingezet kan worden, dan raden we je aan om zonwering zoetermeer eens te contacteren. Ze zijn een expert op dit gebied. 

Zonwering koord vervangen

Wanneer het koord van de zonwering kapot is, dan is dit hinderlijk, want dan kan hij meestal niet meer omhoog getrokken worden. Als het dan gaat regen of hard waaien, dan is dat niet bevorderlijk voor de staat van de zonwering. Het koord is gelukkig relatief eenvoudig te vervangen. Koop 5 meter koord bij de specialist. Rol de zonnewering met de hand naar boven toe op en zet hem vast met een touw. Het is gemakkelijk als je dit met twee mensen doet. Verwijder het oude koord, door de zijkant van de zonwering (de bak waarin de draaiende cilinder zit) open te schroeven. Nu kun je gemakkelijk het nieuwe koord 3 keer rond de cilinder slaan. Het koord moet ook beneden rond een katrol geslagen worden. Draai het katrol 10 keer naar je toe, zodat het koord rond het katrol geraakt. Het kost je iets meer dan 20 euro om het katrol plus koord te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden