Het is tof om kasten te kiezen die je woonkamer next-level te maken. In deze blog inspireren we je om dit laatste doel voor elkaar te krijgen. Ben je benieuwd hoe jouw woning er totaal nieuw uit kan zien? Lees dan snel verder en durf creatief te zijn. Bij Kastenn.nl weten ze je van A tot Z te inspireren.

Kies je stijl

Er zijn diverse stijlen die je in je woning kan toepassen. Tegenwoordig zijn er zeker drie mateloos populair: de industriële, minimalistische en de Scandinavische. Bij de eerste zien we veel objecten die vroeger alleen in een fabriek te zien waren (veel staal). De minimalistische stijl gaat er vanuit dat het mooi is om zo weinig mogelijk te doen, maar wat je doet moet trefzeker zijn. De Scandinavische komt uit Noord-Europa en kenmerkt zich door het gebruik veel natuurlijke materialen: wol, leer, hertengeweien en eenvoudig ontworpen banken en kasten. Natuurlijk kun je ook allerlei dingen uit verschillende stijlen door elkaar gebruiken, dan is je stijl wat meer eclectisch. In principe kan alles, wanneer je maar zorgt dat de dingen op een of andere manier bij elkaar passen.

Bepaal de functie

Wanneer je kasten koopt moet je wel goed weten wat je er precies mee wilt doen. Zo zijn er tal van kasten die populair zijn om in de woonkamer neer te zetten. Denk daarbij aan:

  • Buffetkasten
  • Boekenkasten
  • Vitrinekasten
  • Dressoirs

In een buffetkast doe je vaak borden en glazen. Een boekenkast is het paradepaartje van de kasten, waarin je je favoriete boeken en memorabilia kunt zetten. Daarnaast is de vitrinekast de ideale kast om mooie objecten waaraan je gehecht bent te laten zien, bijvoorbeeld een verzameling. Een dressoir biedt vaak de stevige ondergrond aan lampen en kaarsen. Je kunt er ook mooi een spiegel boven hangen.

Conclusie

Een kast uitzoeken is een even gemakkelijker als lastig klus. Dat klinkt wat dubbelzinnig, maar dat is het niet. Wanneer je een kast uitzoetk, dan is het belangrijk (wanneer je dit in een bepaalde stijl wilt doen) om de verschillende kasten bij elkaar te laten passen. Dit lukt vaak het beste wanneer de meubels bij een winkel koopt. Natuurlijk mogen kleine verschillen er heus wel zijn, dus meubels bij verschillende winkels kopen kan ook. Kijk gewoon goed na de kleur en stijl. Vraag jezelf af, passen ze bij elkaar? Zo ja, dan ben je goed op weg om je woonkamer een nieuwe look te geven. Deze techniek is overigens in elke kamer van je woning toe te passen.

Pin It on Pinterest