Je huis verkopen is niet zomaar wat en daarvoor wil je waarschijnlijk iemand aan je zijde hebben die verstand heeft van wat hij/zij doet. Een goede makelaar is heel belangrijk in jouw verkoopproces. Als een makelaar goed is in zijn vak verkoop je je huis met een gerust hart. In deze blog gaan we bespreken wat een goede makelaar onderscheidt van een gemiddelde makelaar.

Communicatie.

Een goede makelaar heeft goede communicatieve vaardigheden. Dit betekent niet alleen de communicatie met potentiële kopers, maar ook met jou. Jij moet namelijk tijdens het hele verkoopproces op de hoogte worden gebracht.

Persoonlijkheid.

Zoals we net al zeiden, is je huis verkopen niet zomaar wat. Het is belangrijk dat tijdens dit verkoopproces iemand naast je hebt waarmee je kunt relateren en ook iemand die makkelijk is om mee te praten. Je moet je volledig kunnen uiten bij deze persoon, daarom is het belangrijk dat jouw makelaar een leuke, spontane persoonlijkheid heeft.

Hij weet van de buurt.

Een goede makelaar kent de buurt waarin hij een huis verkoopt heel goed. Zo moet hij bijvoorbeeld weten waar scholen in de buurt zijn, wat de criminaliteitscijfers zijn en hoe de buurt over het algemeen is. Dit zijn namelijk factoren die meewegen in het goed beprijzen van je huis.

Een goede luisteraar

Het is belangrijk dat jouw makelaar goed kan luisteren naar jou. Als jij namelijk dingen vertelt die voor jou belangrijk zijn tijdens het verkoopproces dan is het goed als de makelaar dit in zich opneemt.

Eerlijkheid.

Als jij vanaf het eerste moment eerlijk bent tegen jouw makelaar, dan moet jij verwachten van je makelaar dat hij dat ook terug is. Op het moment dat jij niet eerlijk bent vanaf het begin, dan kunnen er dingen voorkomen die dan een verrassing zijn voor de makelaar waardoor het proces rottig loopt.

Conclusie.

Er zijn dus een aantal kwaliteiten die een gemiddelde makelaar een goede makerlaar maken. Wil je meer weten over wat het betekent om een goede makelaar te hebben? Bezoek dan deze makelaar Utrecht.

Pin It on Pinterest