Huizer plein

Welke waterontharders zijn er eigenlijk?

Geplaatst op

Je wilt geen kalk in je woning hebben, dat via het water je leidingen en apparaten, die vele duizenden euro’s kunnen kosten, kan vernielen. Er is een manier ook voor ondernemers om zichzelf veilig te stellen van dergelijke problemen. Wanneer er problemen met je keuken apparatuur zijn, dan is dit voor jou natuurlijk totaal niet rendabel als het gaat om je bedrijfsvoering. Daarom is het belangrijk om het water te ontharden. Dit betekent dat je de kalk geen gelegenheid geeft zich te hechten aan de leidingen in je bedrijfspand, woning en zo ook apparaten. In deze blog nemen we 2 waterontharders met je door die op dit moment vaak gekozen zijn. Plus we geven onze mening over welke wij het beste voor jou geschikt vinden. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden. Voor visuele informatie kun je terecht op wateronthardervergelijker.com.

Natuurlijke waterontharder

Een voorbeeld van een natuurlijke waterontharder is een ionenwisselaar. Dit is wel een stukje techniek, aangevuld met zout. Deze techniek maakt het mogelijk om ionen uit magnesium en calcium te halen en deze te vervangen door natrium. Dit natrium komt uit het zout waarmee dit type ontharder werkt. Wanneer je niet werkt met een waterontharder is het wel mogelijk om kalk uit apparaten te krijgen, bijvoorbeeld een waterkoker, om het maar eens eventjes in een residentiële context te houden, dit kun je doen met azijn. Dit is  vriendelijk voor het milieu en zorgt ervoor dat kalk verdwijnt. Maar je hebt natuurlijk geen zin om dit elke keer te doen, dus is een ontharder echt iets wat we aanraden. 

Technische waterontharder

Een voorbeeld van een puur technische waterontharder, is er een die werkt met magnetische straling. Het water wordt op zo’n manier bewerkt dat de kalk die erin zit, zich niet kan hechten aan de leidingen van je woning en apparatuur, zoals de wasmachine en keukenapparatuur. Deze ontharder wordt op de hoofdleiding van een woning of bedrijfspand aangesloten en verder heb jij er geen omkijken naar. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de ontharder die we hierboven besproken hebben. Daarnaast zijn er nog andere technische waterontharders, zoals filters, die je dus ook moet vervangen uiteindelijk weer en dat kost geld en tijd. Daarom raden we aan om de waterontharder met magnetische straling te kiezen, omdat deze in heel veel situaties de allerbeste keuze is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden