Huizer plein

Zelf een gaashekwerk repareren? Deze hekwerk onderdelen heb je nodig

Geplaatst op

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een hekwerk te zijner tijd moet repareren. Enkele van deze redenen kunnen zijn schade door storm, beschadigd of kapot geknipt door kwaadwillende mensen en schade door objecten die er tegenaan zijn gekomen. Ongeacht de oorzaak, het is relatief eenvoudig om te repareren als je de juiste materialen en hekwerk onderdelen hebt. Zodra je alles wat je nodig hebt kun je simpelweg het beschadigde deel van het hek wegknippen en een nieuw deel ter vervanging plaatsen. Maar welke hekwerk onderdelen heb je allemaal? We hebben de zes meest voorkomende op een rijtje gezet.

Het gaas zelf

Het gaas is uiteraard het belangrijkste hekwerk onderdeel dat je zal zoeken als er schade is aan het gaashekwerk. Dit onderdeel is het meest gevoelig voor schade en het beste zichtbaar als het stuk is. Over het algemeen wordt het gaas verkocht in rollen en is voordelig te bestellen.

Tiewraps

Het tweede onderdeel dat regelmatig kapot gaat is de tiewrap. Ze zijn essentieel om het gaas aan de palen vast te maken en dus om te voorkomen dat het hekwerk wegvliegt bij een storm. Gelukkig zijn ook deze onderdelen vrij goedkoop en te vinden in allerlei soorten en maten.

De hekpalen (hekwerkstaander)

Een hekpaal wordt gemiddeld anderhalf tot twee meter in de grond geplaatst en dienen als ondersteunen voor het hekwerk. Hier bevestig je dus het gaas aan met de tiewraps. De hekpalen of hekwerkstaanders zijn relatief dun als je ze vergelijkt met de hoekpalen en tevens iets korter. Voor een betere stabiliteit kun je overwegen om ze in beton te plaatsen.

De hoekpalen

Zoals net eerder genoemd, zijn de hoekpalen dikke, stalen palen die aan de uiteinden of op de hoek van een gaashekwerk worden geplaatst. In sommige gevallen zijn ze zodanig beschadigd dat ze niet meer te repareren zijn en dan is vervangen de enige optie. Ook deze zijn niet bijzonder duur en te vinden bij de meeste hekwerkleveranciers.

De toprails

Om te voorkomen dat het hek alsnog gaat wapperen is er meestal een toprail geplaatst bovenop het hekwerk. Tevens zorg je ervoor dat er geen scherpe punten van het gaas uitsteken aan de bovenkant. Dit repareren is meestal een klus voor meer dan één persoon.

De kopstukken

Om de hek- en hoekpalen af te dekken én om de toprails goed te geleiden, zijn er kopstukken bedacht. Deze zet je uiteraard op de palen en zijn leverbaar in diverse soorten. Sommige doen puur dienst als afdekstuk, terwijl andere ook openingen hebben voor de toprails. Afhankelijk van het soort hekwerk dat je hebt kan een ander kopstuk van toepassing zijn. Dit is zeer eenvoudig te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de kunst van woondesign! Van minimalistisch tot eclectisch, woondesign omvat een scala aan stijlen en technieken om jouw huis om te toveren tot een persoonlijke oase. Leer hoe je kleuren, texturen en meubels kunt combineren om een harmonieus en stijlvol interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de nieuwste trends en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een plek van comfort en schoonheid.

Contactgegevens

Via info @ huizerplein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden